2 Haziran 2015 Salı

Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Takdir Teşekkür hesaplama

Takdir Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır? 2014-2015 yılı öğretim dönemi bu hafta sona eriyor. İlk okul ve lise öğrenilerini karne heyacanı sardı. tüm öğrenci ve öğretmenlere yardımı olucak bir sistem teşekkür kaç puan. e okul üzerinden hesap yapma
matematik, fizik, kimya biyoloji, tarih, türk dili

Teşekkür Hesaplama
Takdir-Teşekür belgesi


Takdir Teşekkür hesaplama yapmak için gereken bilgileri haberimizde sisler için paylaştık. Öğrenciler takdir mi yoksa teşekkür belgesi mi alacaklarını merak ediyorlar. Aynı şekilde veliler de bu konuda heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Peki takdir teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? Okular 12 Haziran tarihinde kapanacak ve öğrenciler yaz tatiline girecek. Karne notunu öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler e-Okul sistemine giriş yaparak bilgilere ulaşabilir. Ayrıca e-Oklul mobil uygulaması ile ortalama hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. İşte takdir teşekkür hesaplama ekranı.
 

E-Okul takdir teşekkür hesaplama
E okul takdir teşekkür hesaplama yapmak için e okul portalına giriş yapmanız gerekmektedir. portala giriş yaptıktan sonra ders notlarına erişmeniz ve ders notlarınız üzerinden e okul takdir teşekkür hesaplama yapmanız yeterli olacaktır. E okul takdir teşekkür hesaplama konusunda öğrencilerin hesaplaması gerekir. E okul takdir teşekkür hesaplama için, tüm ders notlarının ortalaması alınmalıdır. Ortalamanın 85'ten yüksek olması halinde takdir, 85 ile 80 arasında olması durumunda ise teşekkür almaya hak kazanılacaktır. Bu bakımdan gerek öğrenciler gerekse de veliler e okul takdir teşekkür hesaplama yaparak bu konuda bilgi alabilmektedir.
E-OKUL GİRİŞİ YAPARAK TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMAK İÇİN TIKLA
Teşekkür ya da Takdir Belgesi almak için;
Bu belgeler 4,5,6,7,8. Sınıf öğrencilerine verilir. 1,2,3. Sınıf öğrencilerine Teşekkür ve Takdir Belgesi verilmez.
Türkçe dersiniz en az 55 olmak zorunda,
Diğer derslerinizin ortalaması en az 45 olmak zorunda,
Puanlara bakılırken dönem puanına bakılması gerekir. Yani belgeler dönemliktir. Yıl sonu puanına bakılmaz.
Bugünlerde belge hesabı yaparken 2.dönem puanlarınıza bakmanız lazım.
Yıl sonu ağırlıklı puan ortalamanız 70,00 ile 84,99 arasında ise Teşekkür Belgesi
85,00 ve daha sütünde ise Takdir Belgesi alırsınız.
e-Okul ortalama hesaplama puanı uygulaması için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
İOS uygulaması için aşağıdaki linke tıklayınız.
https://itunes.apple.com/tr/app/e-okul-ortalama-hesaplama/id954158908?mt=8
Android uygulaması için aşağıdaki linke tıklayınız.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.burak.ortalama&hl=tr
Takdir ve teşekkür hesaplamaları artık İOS ve Android telefonlarından gerçekleştirilebiliyor. Okulların bitimine çok az bir süre kala sınav sonuçlarının internet üzerinde yayınlanmasının ardından hesaplamalar artık uygulamalar ile de gerçekleştirilebiliyor. Takdir ve Teşekkür hesaplamasını İOS ve Android telefonlarınızdan gerçekleştirmek isterseniz haberimizi inceleyebilirsiniz.
e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.
Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.
 

E-OKUL'DAN YAPILABİLEN İŞLEMLER
e-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.
e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.
 

Takdir Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır? 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının artık son günlerine girdik. Öğrenciler okulların kapanmasına az bir süre kala karne notlarını merak etmeye başladılar. Son sınavların da tamamlanması ile öğretmenler notlarını vermeye başladı. Veliler de çocuklarının takdir ya da teşekkür alabilecek mi sorusunu merak ediyor. İşte Takdir Teşekkür hesaplama bilgileri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder