14 Eylül 2015 Pazartesi

Kurban Eti Nasıl Pişirilmeli?

Kurban Bayramı Geliyor. Etler nasıl pişirilmeli..




 Kırmızı et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda etin saklama ve pişirme koşulları büyük önem taşıyor. Bayramı hem lezzetli hem de sağlıklı geçirmek için doğru et tüketiminin önemine dikkat çekerken, etlerin pişirilmeden önce dinlendirilmesinin önemli olduğunu söylüyor.

Bayram telaşı ve ziyaretleri nedeniyle öğün düzeni değişip kırmızı et tüketimi artıyor. Beslenme düzeninde oluşan bu değişiklikler uygun tedbirler alınmazsa sindirim güçlüğü, mide ağrısı, tansiyon yükselmesi gibi sorunlara neden oluyor. Pişirilecek etlerden maksimum lezzet almak isteyenler ise çoğu zaman yanlış yöntemlere başvuruyor.

 Kurban etinin bir süre bekletilmesi, ardından da közlenmiş hafif mangal ateşinde pişirilmesi gerekir
"Pişme sırasında kullanılan kömürlerin odun kömürü olmasına dikkat edilmeli. Ağır maddeler içeren kömürler, aşırı ateş, uzun süre ateşte tutma ve etlerin yakılmış halde tüketilmesi oldukça sakıncalıdır. Mümkünse tadını da çok bozmadan ilkel-vahşi bir tat da içermeyecek şekilde hafif alasulu, ama zarar vermeyen baharatlarla zenginlendirilmelidir."


  "Hipertansiyon hastaları kurban etlerini en fazla 100 gram olarak tercih etmelidir. Miktar olarak bu sınırı geçmemesini öneriyoruz. Etin tamamen yağsız, koyu siyah taraflarını tercih edilmeli ve mümkünse dana eti tüketilmelidir. Ayrıca mümkünse yağ ve özellikle katı yağ ilavesinde bulunulmamalı. İç yağ ve iç organ yağlarının tüketimine karşıyız. Sulu yemeklerde zeytinyağı, mısır özü yağı veya ayçiçek yağı tercih edilebilir"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder